Blog
Ago 31
La formació que necessita la Indústria", per Sandra Artigas

«La formació que necessita la Indústria», per Sandra Artigas

La cap de formació de la nostra patronal UPM, Sandra Artigas, destaca el paper clau que tindrà la cerca de nou talent jove amb ganes d’aprendre per formar-se en el sector metal·lúrgic. Des de la UPM, la temporada comença carregada de cursos formatius, indispensables per assumir les competències que requereix el mercat i accedir al món laboral.

 

La formació que necessita la Indústria

Darrerament es parla de la necessitat d’enfortir el nostre model econòmic augmentant el pes del sector industrial i de les empreses que desenvolupen i ofereixen productes i/o serveis d’alt valor afegit.  Per fer-ho, cal apostar pel desenvolupament industrial, l’aplicació de les noves tecnologies i la internacionalització.

És imprescindible que les empreses es transformin digitalment, on els sensors, les màquines, els components i els sistemes informàtics estiguin connectats al llarg de la cadena de valor per tal que interactuïn entre ells i els permetin analitzar dades que controlin la producció. Aquestes noves maneres de fer i noves tecnologies, tant de disseny com de producció, els permetran millorar el producte o la productivitat. Seran empreses més eficients, sostenibles, segures i sobretot rendibles.

Malgrat que queda molt camí a recórrer, la metal·lúrgia ja està immersa en aquest procés de transformació industrial, tot apostant per conceptes clau com la connectivitat, l’eficiència energètica i la sostenibilitat, les tendències i models de gestió, les solucions tecnològiques de la indústria 4.0 i la transferència de tecnologia.

«Necessitem mà d’obra qualificada

És per això que existeix la demanada real de professionals formats en les últimes tecnologies de fabricació i producció.  Necessitem mà d’obra qualificada, que faci que els processos siguin més ràpids, flexibles i eficients.

És per això que cal facilitar a les empreses industrials totes les competències necessàries per a poder adaptar-se ràpidament a canvis i no quedar-se enrere. Des de la Unió Patronal Metal·lúrgica, posem a disposició de les empreses del sector, tota formació que necessiteu. Estem al servei i al costat del teixit industrial per ajudar-vos en aquesta etapa d’incertesa en què ens trobem. L’oferta formativa d’aquest nou curs és molt suculent. Entreu, mireu i si teniu qualsevol dubte… Aquí estem!

 

Sandra Artigas, Cap de Formació de la UPM

X