Blog
Sep 11
La UPM, present a la Taula pel Pacte Nacional per a la Indústria

La UPM, present a la Taula pel Pacte Nacional per a la Indústria

El passat divendres 10 de setembre, el president de la nostra patronal, Jaume Roura i Calls, va assistir a la Taula pel Pacte Nacional per a la Indústria. Un punt de trobada per trobar solucions a la crisi econòmica derivada de la Covid-19 on el metall català va poder reivindicar i proposar els aspectes necessaris per a la recuperació. També posem de relleu que és la primera vegada que la UPM assisteix, ja que en les anteriors taules no hi va ser.

El president Roura va destacar els principals punts d’acció per a fer front a la crisi que ha provocat la pandèmia del coronavirus. La Taula va estar presidida pel Conseller d’Empresa, Roger Torrent, que va reivindicar la importància del teixit empresarial català: «El nostre futur passa per la reindustrialització i la transformació del model productiu».

El PNI 2022-2025 s’estructurarà al voltant de cinc grans àmbits: Sostenibilitat, energia i economia circular; Digitalització, Indústria 4.0, innovació i internacionalització; Capital humà, ocupació industrial, condicions de treball i formació; Infraestructures; Finançament i dimensió empresarial.

També hi van assistir el secretari general d’Empresa i Treball, Oriol Sagrera; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos; el secretari de Treball, Enric Vinaixa; la directora general d’Indústria, Natàlia Mas, i el conseller delegat d’Acció, Joan Romero. Per part dels agents econòmics hi han assistit el secretari general d’UGT Catalunya, Camil Ros; el secretari general d’indústria de CCOO Catalunya, José Antonio Hernández; el vicesecretari general i director del departament d’Economia de Foment, Salvador Guillermo; el president de l’àrea d’economia i empresa de Pimec, Ángel Hermosilla. També hi han estat representats tots els grups parlamentaris del Parlament, excepte Vox.

El president de la Unió Patronal Metal·lúrgica, Jaume Roura, amb el diputat de Junts per Catalunya i expresident de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, abans de la primera reunió del Pacte Nacional per a la indústria, el 10 de setembre del 2021

X