Blog
Jun 20

La UPM alerta de la paralització de les administracions públiques 

Catalunya registra una mitjana de 2-3 anys de retard per concedir una llicència municipal a qualsevol projecte empresarial

La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha posat en coneixement al Molt Honorable Conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent i Ramió, la paralització de l’administració municipal pel que fa a la seva correcta gestió, tramitació i concessió de llicències que està afectant a totes les iniciatives empresarials pel retard o la suspensió provisional que aquesta pràctica comporta. Lamentem que el problema de l’administració municipal estigui enquistat i des de la Generalitat de Catalunya no es doni una resposta ni s’afronti la problemàtica.

Així doncs, la UPM constata com, actualment, per aconseguir una llicència pública es triga de mitjana de dos a tres anys en l’administració municipal catalana. Una situació insostenible que ens està portant a un caos i la pèrdua de molts projectes empresarials, vitals pel funcionament de l’economia catalana. La Patronal UPM denuncia una lentitud sense precedents en l’administració, que encara paga les conseqüències derivades de la pandèmia per la covid. Aquesta situació és inviable. Els exemples numèrics així ho constaten.
Actualment, al Vallès Occidental i Vallès Oriental, més de 600 milions d’euros en projectes estan completament aturats perquè falta una llicència d’activitats, un permís d’obres, entre altres. Aquest exemple el trobem també replicat al Barcelonès, el Maresme, entre d’altres comarques.
Cal ocupar-se de la intensitat del moment i no perdre cap iniciativa. Apel·lant al concepte de fast track que el Conseller Roger Torrent va apel·lar per l’arribada d’ILJIN, empresa de Corea del Sud que posarà en marx aun dels seus centres a Mont-roig del Camp, també cal no perdre aquesta immediatesa en els projectes que neixen des del mateix teixit empresarial català. Cal ser molt responsables amb el moment que estem vivint i que les administracions, especialment la municipal i d’ajuntaments, no aturin ni immobilitzin res per manca d’eficiència en la seva resposta.

X