Blog
Nov 28

Quins són els perfils professionals que es necessitaran el 2030?

Aquest matí la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha participat de la presentació de l’informe “Cambios en los perfiles profesionales y necesidades de Formación Profesional en España. Perspectiva 2030” elaborat per CaixaBank Dualiza i la Fundación CEOE a Foment del Treball.

En aquest debat, s’ha posat de relleu que  la gran majoria de les professions patiran canvis importants en els seus perfils i aquests se centren en cinc eixos principals: tecnologia, informació, polivalència-especialització, competències tècniques-soft skills i autonomia-dependència. Per tot plegat, en les conclusions s’ha subratllat que les empreses necessiten professionals especialitzats ja que, ara mateix, falta personal qualificat.

Per tot plegat, la FP és una alternativa. Els joves no veuen com a a primera opció fer FP. Des de casa i els centres educatius cal orientació i transmetre la FP com a opció de futur. Actualment, en el 41% d’ofertes de feina es necessita FP mig, però nomes el 24% de la població activa ho compleix. I les dades encara són més clares a mig termini ja que el 2030 s’estima que 1 de cada 4 llocs de treball procediran de la FP. La importància de la formació permanent, contínua del treballador  en una economia canviant és vital. També l’automatització fa que el treball humà adquireixi una major valorització cap a tasques de gestió, organització, planificació, verificació, control, coneixement integral dels processos i majors habilitats analítiques.

Podeu consultar l’informe sencer aquí:

INFORME

I aquí descarregar l’informe del sector industrial:

INFORME SECTOR INDUSTRIAL

X