Blog
Jul 15

El president Roura, present a la cimera ‘Som Indústria’

El president de la UPM, Jaume Roura, ha assistit aquest matí a la cimera ‘Som Indústria’ organitzada per Pimec a la UPC. L’objectiu? Sumar com a força metal·lúrgica catalana i ser un agent social del país que impulsi un nou pacte nacional per a la indústria catalana.

Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball del Govern, Roger Torrent amb l’objectiu d’aprofitar les oportunitats que vindran després de la Covid-19 i així poder transformar i dissenyar el futur del país, que haurà de passar per la reindustrialització. El pla es marca en 10 accions que es puguin portar a terme en el curt termini i que es puguin avaluar amb èxit ja l’any 2027.
Els fons europeus Next Generation han de ser una palanca de canvi per a la indústria i han d’arribar fins al teixit econòmic real del nostre país, les pimes i que el Govern ha de poder decidir sobre aquests fons. En paral·lel, des del Departament d’Empresa es crearà un fons d’inversió per a la reactivació del teixit productiu català, recalcant que actualment la col·laboració publicoprivada és essencial per al país.
Catalunya té més de 35.000 empreses industrials que generen 585.000 llocs de treball i ens transformen en una aportació de 147.000 milions d’euros al PIB.

X