Orientació laboral-Programes mixtos d’Orientació i Formació

Orientació laboral

Dins el marc dels Programes Mixtos d’Orientació i Formació promoguts pel Consoci de Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya, la UPM ofereix un servei que, amb el suport de personal tècnic especialitzat en orientació laboral, mitjançant la realització d’un conjunt de tutories individualitzades acompanyarà a les persones treballadores a definir el seu objectiu professional i a dissenyar, conjuntament, un pla d’acció per tal de millorar la seva situació laboral.

El servei està dirigit a persones que en aquests moments estan o han estat en situació d’ERTO a causa de la COVID-19 i també a persones que es trobin actualment treballant en el sector privat i permetrà que la persona pugui plantejar-se diferents objectius professionals, com ara un canvi de feina dins de la seva especialitat o bé un canvi de sector productiu, prioritzant aquells que en aquests moments tenen una major estabilitat laboral.

Amb l’assessorament i el suport del personal tècnic en orientació professional, les persones usuàries del servei podran actualitzar i millorar les seves capacitats professionals, identificar i acreditar les seves competències professionals i dissenyar un itinerari formatiu per millorar les seves perspectives laborals.

Ubicats a Barcelona i Manresa, l’equip orientador acompanyarà de manera individual (en modalitat presencial o virtual) als participants del programa, de manera 100% subvencionada. L’Orientació Laboral, destinada majoritàriament a persones en actiu i autònoms, integra el servei d’autoconeixement, per entendre les particularitats del propi mercat de treball, i un acompanyament per a la millora i reconeixement competencial basat en informar sobre formació i/o acreditació d’experiència.

Tot plegat, permet poder conèixer i explorar les pròpies capacitats, interessos i el millor perfil laboral de cadascú amb l’objectiu de millorar en el lloc de treball actual o trobar-ne un de nou, si s’escau.

Per als participants que es trobin en situació d’atur, des de la UPM també els assessorem en la recerca de feina de manera eficaç (on i com fer-ho dins el propi mercat de treball) o bé els guiem cap a l’emprenedoria. 

  • Característiques de l’orientació

El procés d’orientació consisteix en un mínim de 3 sessions d’una durada mínima de 30 minuts i un màxim d’1 hora i 30 minuts. L’horari s’adapta a la persona orientada, per tal de que es pugui treballar de manera òptima i completa, extraient així la màxima rendibilitat a aquestes i assolir els objectius prèviament marcats.
Pel que fa a l’esquema de treball d’aquestes sessions és totalment individualitzat i el full de ruta és diferent a cadascuna de les persones participants en el programa. Per aquest motiu, les característiques establertes en els plans de treball s’adapten de manera individual i diferent per a cada usuari.

  • Què es pot treballar en aquestes sessions?

La revisió del currículum vitae; les situacions del mercat laboral; les eines de recerca de feina autònoma; com elaborar una carta de presentació; com afrontar una entrevista, entre d’altres.
Des de la UPM, us facilitarem el llistat de les formacions vigents que poden servir per un reciclatge formatiu imprescindible per tenir major facilitat d’accés al món laboral o bé millorar el desenvolupament de les seves tasques diàries en lloc de treball actual.

A més d’aquest Servei d’Orientació, el programa també ofereix formació per a l’ocupació per a les persones participants.

Per a més informació, cal enviar un correu electrònic a orientacio@upm.org.           

                                                                                                                                                                                                          consorci-per-la-formacio-continua

Actualitat

Activitats

Octubre, 2022

MISSIONS COMERCIALS HÍBRIDES (PRESENCIALS O VIRTUALS ) 2022Esdeveniment mensual (Febrer) C/ Via Laietana, 32, 4ª planta -despatx 414 - 08003 Barcelona

Missió comercial a Colòmbia i BrasilEsdeveniment mensual (Juny)

MISSIÓ COMERCIAL A MÈXICEsdeveniment mensual (Juliol)

8Set - 31DesSet 89:00 amDes 31MISSIONS COMERCIALS SEGON SEMESTRE 2022(Setembre 8) 9:00 am - (Desembre 31) 3:00 pm C/ Via Laietana, 32, 4ª planta -despatx 414 - 08003 Barcelona

9Set - 11OctSet 99:00 amOct 11Programa d’ajuts per actuacions d’internacionalització digital 2022(Setembre 9) 9:00 am - (Octubre 11) 3:00 pm C/ Via Laietana, 32, 4ª planta -despatx 414 - 08003 Barcelona

1Oct8:00 amTPM: PART COMÚ + PART ESPECÍFICA PER OFICI -C27 -Conductors de carretons elevadors8:00 am C/Bailen, 10

1Oct8:30 amOperació de carretons Norma UNE 584518:30 am

1Oct9:00 amCOMMUNITY MANAGER - 19:00 am

X