Blog
Nov 01

Les empreses del metall revisen la seva previsió de tancament

L’exercici del 2022 continua marcat per un context d’incertesa que seguirà fins, com a mínim el proper mes de desembre.

 

Ja tenim resultats de l’enquesta que us plantejàvem el mes d’octubre! Així doncs, en la darrera enquesta realitzada per part de la UPM a empreses del metall, on us preguntàvem per les previsions de l’exercici d’enguany, es dedueix que l’evolució de factors d’entorn està comportant de forma generalitzada una revisió de les previsions de tancament de l’exercici en terme de xifra de negocis.

El 50% de les empreses que han contestat l’enquesta afirma que han revisat les seves previsions de facturació a la baixa, el 40% les hauria revisat a l’alça, mentre que el 10% restant ha mantingut els seus objectius de vendes.

Aquestes dades reflecteixen que una part notable de les empreses del sector està experimentant ja els efectes del retrocés de la demanda. En aquest sentit, l’índex de gestors de compres (PMI) compost de la zona euro, publicat per S&P Global, corresponent al mes d’octubre se situa en 47,1 punts, el pitjor registre en vint-i-tres mesos i el quart per sota dels 50 punts, que es considera la línia que separa el creixement de la contracció.

De les dades recollides per la UPM s’observa que una proporció també important d’empreses ha modificat en positiu les seves previsions d’ingressos. Aquesta informació aporta un missatge d’optimisme respecte a l’evolució del metall en un context de gran incertesa, tot i que també pot reflectir que una part significativa del sector està repercutint progressivament la creixent pujada dels costos en els preus de venda. D’acord amb les dades obtingudes a la darrera edició de l’Enquesta de Conjuntura del CEAM, el principal problema que afecta les empreses del sector és, clarament, la pressió dels costos, que és esmentat pel 91% de les empreses consultades.

De fet, la ràpida pujada de costos (energètics, matèries primeres, transport…) i a uns nivells que no es registraven fa anys està provocant que altres problemàtiques a les quals s’enfronten les empreses hagin perdut importància relativa.

FONT: CEAM, Expansión, S&P Global, UPM

 

Enquesta de novembre

Ja tenim enquesta per aquest mes de novembe. Vota!

X