Blog
May 21

La UPM, present al IV Congrés Fepime

La Patronal alerta de la manca de professionals qualificats i reivindica la figura de l’aprenent

La Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha participat aquest divendres d’una nova sessió del IV Congrés de Pimes de Catalunya organitzat per Fepime Catalunya amb l’objectiu d’analitzar l’estat actual de les pimes catalanes i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà a les administracions.
El president de la UPM, Jaume Roura, ha exposat que una de les principals preocupacions del sector és la manca de professionals qualificats: “La cadena de valor del teixit industrial metal·lúrgic implica comptar amb treballadors formats. Ens falta gent de Formació Professional preparada i, a més, hem perdut la figura de l’aprenent que és bàsica perquè els joves es converteixin en els operaris qualificats del futur. També és important que els governs recolzin les petites i mitjanes empreses, necessàries pel país”. En paral·lel, Magda Grau, directora general de la UPM, ha afegit que “la Formació Professional no encaixa amb les necessitats reals de les empreses i hem de fer un toc d’atenció a les administracions perquè actualitzin els programes en funció dels requeriments empresarials”.

En aquesta línia, la directora general del Centre de Formació Pràctica, Emma Moreno, ha explicat que les empreses estan patint la desaparició de l’aprenent: “Estem en un sector que té un dels convenis salarials més elevats i les pimes han de pagar un sou molt alt per la feina inicial que pot desenvolupar algú que acaba d’entrar a l’empresa”. Moreno també ha apuntat que un bon operari necessita molts anys d’aprenentatge i una formació de 500 hores no és suficient pel nivell que requereixen les empreses. Per tot plegat, la presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’establir un diàleg per abordar les preocupacions de les pimes en aquest context excepcional de pandèmia, així com debatre sobre possibles accions que puguin facilitar una recuperació empresarial resilient, digital i sostenible. De fet, el lema de les trobades és ‘Resiliència, digitalització i sostenibilitat, les claus per a la recuperació de la pime catalana’ i el propòsit 

Les pimes, clau de la recuperació
El IV Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya 2021 finalitzarà el proper 15 de juny a la seu de Foment del Treball, acompanyats pels principals actors econòmics de Catalunya. El Congrés consta al voltant de 20 trobades amb 24 organitzacions territorials i sectorials de Catalunya. 

Més sobre FEPIME
La Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya – Fepime Catalunya és la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya. Fundada l’any 2000, Fepime representa prop de 400 organitzacions territorials i sectorials.
Més informació: http://www.fepime.cat

Consultes o més informació detallada a info@upm.org

X