Blog
Mar 30

«La prohibició d’acomiadar suposa un gran desconeixement de la realitat empresarial»

El President de la UPM, Jaume Roura i Calls, considera que amb l’actual situació derivada d’una crisi que ja va començar amb la covid i s’ha perllongat amb la guerra a Ucraïna i les seves repercussions, s’han de prendre mesures que afavoreixin la competitivitat.

Així doncs, les darreres decisions polítiques constaten segons el President Roura «un gran desconeixement de la realitat empresarial. I poso l’exemple més clar: la prohibició d’acomiadar farà que moltes empreses, especialment les pimes, evitin dur a terme contractacions i frenarà el dinamisme del mercat laboral que ara mateix es necessita».

En concret, el President Roura matisa: «El Plan Nacional de Respuesta a la Guerra aprovat aquesta setmana pel Consejo de Ministros prohibeix els acomiadaments objectius a les empreses que recorren a expedients de regulació temporal (ERTE) per surfejar la crisi i també pels qui tinguin causa en l’increment dels preus de l’energia». I conclou: «No es pot fer un abús d’aquestes mesures que acabaran afectant a tots, no només els empresaris».

 

CONEIX EL PLAN NACIONAL DE RESPUESTA A LA GUERRA

X