Blog
Mar 01

Com impactarà al metall català la crisi de la guerra contra Ucraïna?

La Unió Patronal Metal·lúrgica condemna els atacs i la guerra oberta del president rus Vladimir Putin contra Ucraïna. Tal com reitera el president de la nostra patronal, Jaume Roura, «tenir aspiracions napoleòniques en aquests temps no porta res bo». D’altra banda, des de la UPM també volem apropar-vos una mirada analítica sobre l’impacte que tindrà per a les nostres empreses aquesta guerra. Pel que fa al sector metal·lúrgic, cal tenir en compte que ja des dels bloquejos a Rússia de l’any 2019, el metall català s’ha diversificat i no penja de cap gran potència. En paral·lel, aquest sector a Ucraïna és més secundari si el comparem amb d’altres més destacats com el de l’agricultura.

Us avancem que hi ha una missió comercial prevista per aquest 2022 a Rússia i des de Plametall estan estudiant si ajornar, derivat de la situació actual, un pla com aquest. Fins abans de la pandèmia nosaltres hem anat cada any a Rússia en missió comercial. Per tot plegat, us avançarem de tot allò més immediat. Si voleu més informació, us detallem les exportacions i importacions en xifres a través de dos informes que us podeu descarregar.

Informe d’ACCIÓ sobre Ucraïna ( veure la pàgina relacions Ucraïna Catalunya)

INFORME UCRAÏNA

Informe d’ACCIÓ sobre Rússia. ( veure la pàgina relacions comercials Catalunya Rússia)

INFORME RÚSSIA

També us enllacem amb l’entrevista que el president Jaume Roura va oferir al programa Els Matins de TV3 el passat divendres 25 de febrer. No feia ni 24 hores que la guerra havia esclatat, treure conclusions precipitades no pertocava però si va complementar la radiografia general dels lligams que té la indústria metal·lúrgica catalana amb aquests dos països.

ENTREVISTA A TV3, JAUME ROURA

X