Blog
Nov 30

NOVA SECCIÓ | La pregunta del mes: resultats i qüestions

Des de la UPM, incorporem un nou servei comunicatiu on us demanen la participació de tots vosaltres. A través d’una pregunta mensual relacionada amb el sector metal·lúrgic, volem prendre el pols en diferents matèries: des dels recursos actuals, l’oferta formativa, les perspectives de creixement econòmic, entre d’altres qüestions.

Juntament amb el centre d’estudis CEAM, ens aportarà l’analítica de resultats posteriors a mode de conclusió i us les farem arribar de forma periòdica cada mes. Així doncs, us animem a participar i avancem els darrers resultats i la pregunta d’aquest mes de desembre que ja teniu disponible a la nostra pàgina principal per poder votar. Les dades no seran utilitzades en cap cas per una altra qüestió que no sigui l’estudi de les nostres empreses i seran guardades respectant la privacitat de tothom.

La pregunta del mes d’octubre

Us interessaria disposar d’informació sobre els centres de formació professional que tenen una oferta formativa en especialitats tècniques de potencial interès per a les empreses del sector metall?

  • No és necessari, tenim informació suficient
  • Ens interessaria perquè no coneixem l’oferta existent
  • Ens interessaria tot i que ja disposem d’informació, però ens agradaria completar-la
  • Ens interessaria perquè els centres de formació propers no cobreixen les nostres necessitats en el sentit que no trobem els tipus de perfils que busquem
  • Ens interessaria perquè els centres de formació propers no cobreixen les nostres necessitats en el sentit que no trobem el nombre suficient d’alumnes dels perfils que busquem

Els resultats d’octubre, per CEAM

D’una consulta recent a empreses del metall, s’observa que la totalitat d’empreses consultades consideren insuficient la informació de què disposen  sobre l’oferta formativa en especialitats tècniques. A més, de les respostes obtingudes (74) gairebé el 14% corresponen a empreses que no coneixen l’oferta existent.

Entre les empreses que tenen coneixement de l’oferta però que tenen interès en ampliar-lo, hi ha un elevat percentatge, el 66%, que manifesta que els centres de formació propers no cobreixen les seves necessitats en el sentit que no troben els tipus de perfils que busquen.

La resta, apunten que els centres de formació propers no cobreixen les seves necessitats ja que no troben el número suficient d’alumnes dels perfils que busquen

La informació anterior reforça la idea que un dels principals problemes que afecta al metall català és el gap entre oferta formativa i necessitats de les empreses de professionals en especialitzats tècniques .

(Properament, us informarem dels resultats de novembre que ahir a la nit es van tancar i de la valoració del centre d’estudis CEAM).

La pregunta d’aquest mes de desembre, VOTA!

Quines perspectives de negoci preveu per a l’any 2022?

– Pitjor

– Igual

– Millor

– Molt millor

VOTA DES DE LA PÀGINA PRINCIPAL!

X