Blog
Oct 03

Les empreses del metall comencen a prendre mesures per la pujada dels costos de l’energia

Era una advertència que ja es va donar amb l’inici de la guerra d’Ucraïna però, set mesos després, ja és una realitat empírica. De la darrera enquesta realitzada per part de la UPM a empreses del metall, aquest mes de setembre, es dedueix que hi ha preocupació per la pujada extraordinària de preus de l’energia i els seus efectes en els marges empresarials. De fet, el 67% de les empreses que han contestat l’enquesta afirma que han pres mesures per reduir l’impacte de l’increment de costos de l’energia en els seus resultats.

La tendència es replica en diferents escenaris. Així doncs, altres fonts també indiquen que en el context d’increment extraordinari de costos que estem patint, en particular de l’energia, el teixit industrial es veu forçat a prendre decisions operatives, sobretot les indústries electrointensives. Així ho posa en relleu un informe recent de la Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa (CEPYME) que apunta, entre les accions adoptades, l’ajustament d’horaris, la reestructuració de plans de producció o el tancament temporal o total de cadenes de producció.

De l’enquesta de la UPM, s’observa que del col·lectiu que encara no ha pres mesures per fer front a l’augment accelerat dels preus de l’energia, no hi ha cap empresa que no ho tingui previst. Tanmateix, cal subratllar que un 33% de les companyies consultades manifesta que tot i tenir previst la posada en marxa d’accions no tenen clar quines aplicar.

FONT: CEAM, CEPYME, libremercado.com, UPM

Enquesta d’octubre

Obrim una nova enquesta! T’animem a participar.

Atesa l’evolució de les vostres comandes, heu revisat la vostra previsió de tancament de l’exercici 2022 en terme de xifra de negocis?

No.

Sí, l’hem revisada a la baixa.

Sí, l’hem revisada a l’alça.

VOTA A LA NOSTRA PORTADA!

X