Blog
Mar 30

Els fons europeus no es destinen a tot el metall

Diferents sectors lamenten la distribució del Gobierno

Divendres passat, el Consell de Ministres va decidir tirar endavant el primer gran bloc d’ajudes per a pimes i autònoms procedents dels Fons Europeus. En total, 7.000 milions d’euros distribuïts entre totes les comunitats autònomes.  Si mirem el detall de la taula, trobem en primer lloc les Canàries amb 1.144.262,08 milions d’euros, seguit d’Andalusia amb 1.109.244,34 M/€; i Catalunya amb 993.282,41 M/€. Els criteris per aquestes i la resta de comunitats, segueixen la línia dels ja marcats per la Comissió Europea que tenen en compte el comportament de cada regió, la caiguda del PIB i l’atur durant la pandèmia, sobretot en el juvenil.

Amb la publicació de les ajudes contingudes en el ‘Real Decreto Ley 5/2021, de 12 de marzo, de medidas extraordinarias de apoyo a la solvencia empresarial en respuesta a la pandemia de la COVID-19’, la UPM ha identificat que només el següents CNAES del sector del Metall estan inclosos en aquestes ajudes:

2441 Producció de metalls preciosos
2670 Fabricació d’instruments d’òptica i d’equips fotogràfics
2731 Fabricació de cables de fibra òptica
3212 Fabricació d’articles de joieria i articles similars
3213 Fabricació d’articles de bijuteria i articles similars
3316 Reparació i manteniment aeronàutic i espacial
9321 Activitats dels parcs d’atraccions i els parcs temàtics
9525 Reparació de rellotges i joieria

Des de la UPM, considerem que s’estan excloent altres sectors econòmics metal·lúrgics de la relació de beneficiaris de las ajudes que han patit i pateixen la crisi, i tenen una rellevància molt destacada en el PIB. A tall d’exemple, el sector de l’automoció, tal com la patronal Fecavem ens ha fet arribar. Així doncs, volem liderar conjuntament amb altres actors econòmics i socials com Foment del Treball una resposta d’acció per tal de demanar explicacions i trobar solucions amb el govern espanyol.

Si la seva empresa/sector es troba afectada per aquesta exclusió, preguem que ens ho facis arribar omplint un breu formulari per poder posar-nos en contacte.

FORMULARI DE SOL·LICITUD

Llegeix la notícia al diari El Punt Avui

Llegeix la notícia a l’Agència Catalana de Notícies

X