Blog
Jul 01

Editorial de juliol, per Jaume Roura

Estem immersos en ple estiu i poc a poc anem recuperant la normalitat. Esperem que aquest segon semestre sigui el salt per arribar al 2022 amb una situació similar a la del 2019 abans de la pandèmia.

El metall, com els altres sectors, encara patim moments complicats que detallo a continuació.

  • Una reforma laboral encara en fase de canvis és un tema perillós en el qual volem participar-hi de forma activa per a poder aportar criteris responsables en defensa dels empresaris i els treballadors. Com sempre dic: tots som necessaris però s’ha de posar sentit comú per damunt de tot. De la mà de Foment del Treball, la UPM traslladem a la CEOE un informe de reflexions i propostes i esperem que puguin prosperar.
  • Las situació de falta de matèria prima també ens preocupa i molt. Els retards que provoca en la cadena de producció i els encariments en els preus són un tema complicat. A més, la globalització fa dependre d’altres països i cal estar atents al desenllaç-

Des de la nova etapa de la UPM, vetllem per aportar a tots els nostres associats i associades, la informació necessària per disposar de les eines més efectives a tirar endavant. Des de les ajudes com els convenis laborals, webinars informatives o un canal permanent de comunicació en format newsletter.

Vull incidir en l’aspecte laboral ja que cal treballar amb l’administració i els sindicats perquè es faciliti la contractació de personal en pràctica. És importantíssim cobrir en el futur, la necessitat d’experts qualificats i oficials. Cada cop hi ha més jubilacions i la demanda d’aquest perfil per part dels empresaris és cada vegada més gran.

En definitiva, les comissions de treball de la UPM i la pròpia patronal, seguim perseguint l’objectiu d’ajudar els nostres, innovar recolzar el teixit empresarial del metall.

Una forta abraçada a tots i totes,

Jaume Roura i Calls

President de la UPM

X