Blog
Jul 26

Editorial Agost 2022 | Jaume Roura: «Estem recuperant la UPM que tots i totes volem»

Tanquem el mes juliol i enfilem vacances, durant el mes d’agost, però ens cal estar molt atents al retorn del mes de setembre. Les perspectives, ja ho hem reiterat anteriorment, són complicades i, sense ànims de pessimisme, ens cal ser previsors per afrontar una tardor i un hivern més freds, metafòricament parlant, del que és habitual.

Aquest mes de juliol, carregat d’inestabilitats sobretot en l’aspecte dels costos energètics i la macroeconomia, no ajuden. D’una banda, tenim la pujada del tipus d’interès i sumem una situació que ja portem arrossegant sobre la falta de les primeres matèries. Malgrat tot, ens arriben algunes notícies que ens indiquen una millora amb la baixada dels preus de certs productes, com per exemple l’alumini. Tot i així, la situació és anòmala i, per tant, complicada.

Des de la UPM, estem reforçant l’àrea de la formació per buscar una solució que pugui arribar a cobrir totes les necessitats de personal. En aquest aspecte, la informació que ens arriba de les empreses és que estan molt faltades de personal i qualificat.

Pel que fa als convenis, la nostra Patronal continua entaulant reunions per trobar una solució equilibrada per ambdues parts. El proper mes de setembre reprendrem les converses per tancar un acord el més aviat possible. Per acabar, vull parlar de l’Assemblea General del passat dia 6 de juliol. Personalment, crec que va ser positiva, estem recuperant entre tots una UPM forta com a patronal, la que tots volem i necessitem. Gràcies, una vegada més, per la vostra participació.

Us desitjo unes bones vacances per carregar piles i tornar preparats de cara a setembre!

Una abraçada a tots i totes,

Jaume Roura i Calls

President de la UPM

X