Blog
Ene 31

L’editorial de gener del 2022: «Ens tocar negociar el millor ajustat per tothom»

Entrem en el segon mes de l’any 2022 i afrontem la negociació col·lectiva dels convenis metal·lúrgics. Durant el mes de gener, s’han constituït totes les taules de negociació, i ara, ens toca negociar el millor i ajustat per tothom… Un tema complicat, doncs hem de tenir en compte que l’IPC s’ha disparat en el últims mesos de l’any anterior i ha provocat un increment del 6,5% que comporta, segons l’Article 41 del Conveni passat, un ajust de taules salarials disparat. A aquest aspecte, hem de sumar l’acord que es tanqui pel 2022 i que tot plegat provoca un increment complicat des de la posició empresarial.

«Ens cal molta prudència»

Si sumem l’increment i la falta de les primeres matèries, l’alt cost energètic pot provocar una inflació disparada que ens perjudica a tots, tant als treballadors com els empresaris. En resum, es disparen els productes per la inflació. I per tot el que acabo d’exposar, ens cal molta prudència perquè finalment, puguem tirar endavant tota la societat.

«Necessitem tancar acords socials amb els governants»

Pel que fa a les perspectives per aquest 2022, són complicades. És per aquest motiu que necessitem tancar acords socials amb els governants per estabilitzar les empreses i els seus llocs de treball respectius. Com podeu veure, la força d’una unitat Patronal en tots els sectors és vital.

Ànims a tots i totes. Seguirem treballant en defensa de les empreses, com sempre hem fet.

X