Blog
Jul 29

Coneixem DICOMOL, l’empresa de motlles catalana d’àmbit internacional

El metall representa més del 10% del PIB català. Per això, amb l’objectiu de reflectir la importància de la nostra indústria, des de la UPM engeguem una ruta arreu de Catalunya per conèixer els nostres associats, la feina que fan i posar nom i cognoms a tot el teixit metal·lúrgic de casa nostra per prendre el pols actual d’aquest sector. La primera parada que fem és a l’empresa Dicomol, especialitzats en el disseny i la producció de motlles.

Fitxa tècnica de Dicomol

On? Carrer de Cadaqués, 11, 08120 La Llagosta, Barcelona

Capacitat: 4.000 metres quadrats de planta i 40 persones en plantilla

Àmbit d’actuació: mundial, des d’Àustria, passant per Mèxic o Sud-àfrica

Què fan? Motlles

El president de la UPM, Jaume Roura, es va reunir amb el director comercial de Dicomol, Daniel Altimiras el passat 21 de juliol a la seu que tenen a La Llagosta. Allà, el president Roura va poder conèixer de primera mà la feina que es realitza.

Els motlles que es dissenyen i produeixen des de Dicomol són per injecció de plàstic o d’alumini i, principalment, es dirigeix al sector de l’automoció en un 60%. Tot i que també té un pes important l’electricitat industrial, en un 20%, i d’altres com el sector farmacèutic, el de l’alimentació i el packaging en general.

Dicomol representa a la perfecció la indústria metal·lúrgica catalana ja que d’ella surt el punt d’inici del desenvolupament d’altres productes en la seva cadena final de molts àmbits.

Com anècdota, el director comercial Daniel Altimiras ens va explicar que fabriquen els motlles amb els quals es presenta el pernil salat tallat i envasat als supermercats. A més, pel que fa a les seves dimensions, 4.000 metres quadrats, suposa l’empresa número 1 a Catalunya per capacitat.

Emmarcats en el context de la pandèmia per la Covid-19, Dicomol també ha donat resposta a l’emergència social i de salut que ha suposat aquesta malaltia. A l’inici de la pandèmia, la primavera del 2020, es van posar a treballar de forma continuada per construir un motlle que era capaç d’obtenir 2.400 suports de pantalles protectores mentre que amb impressió 3D es necesitaven 30 minuts per tenir una peça. Un bon exemple de l’efectivitat de Dicomol.

X