Blog
Feb 19

Denso Barcelona, nou soci de la UPM

Acord amb una de les principals multinacionals de l’automoció amb una llarga tradició a Catalunya

El president de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), Jaume Roura ha visitat la seu de Denso Barcelona per segellar un acord amb el seu president, Josep Manel Giménez. D’aquesta manera, la multinacional japonesa passa a integrar-se a la Patronal del metall català i també com a membre de la Junta de Govern.

Declaracions dels presidents

L’acord marca la línia estratègica del canvi de la patronal cap a enfortir les relacions amb els actors més importants del metall instal·lats a Catalunya i que, a partir d’ara, passen a tenir veu i sumar forces per aconseguir més representativitat.

El president Roura ha declarat que «és tot un honor comptar amb aquesta empresa amb més de 70 anys d’història i un dels cinc primers proveïdors globals que cobreix tots els aspectes de l’automòbil». I ha subratllat la importància de fer créixer la institució: «Denso està a la Catalunya central, al Bages, i la UPM busca això, marcar territorialitat, expandir i renovar la patronal i posar en valor la importància del metall a Catalunya que representa un 30% de la indústria catalana, per davant del 20% al conjunt de l’Estat espanyol».

Per la seva banda, el president de Denso Barcelona, el senyor Giménez, també s’ha mostrat molt satisfet per l’acord: «Estem molt contents de poder formar part de la UPM, una Patronal bàsica pels acords de convenis i la formació». De fet, la multinacional japonesa dona molta importància en la recerca del talent en tots els àmbits de l’engranatge i considera bàsic apostar, cada vegada més, pels experts en software.

Denso Barcelona, cabdal en l’electrificació

L’objectiu d’aquesta multinacional de l’automoció és apostar pels grans canvis d’estratègies amb nous models que també passen per l’electrificació. Estan presents a 35 països arreu del món  i estan especialitzats en la part electrònica dels vehicles. La importància de Denso Barcelona és que representa l’única planta especialitzada en la part electrònica de totes les que hi ha arreu del continent europeu. I des del la Catalunya central, ja suma gairebé 30 anys d’experiència amb una facturació anual que arriba als 380 milions d’euros i compta amb 885 empleats.

Els productes principals són els electrònics però també el cockpit systems, AD&ADAS, meter instrument panel inform, BPC (Blower Pulse Controller), entre d’altres. I els seus clients principals són Toyota, Volvo, Ford, Land Rover, Fiat, Nissan, Jaguar, Opel, entre d’altres.

X