Blog
Ago 31

Dades d’inflació d’aquest agost: necessitat de moderació

Després de repuntar l’IPC del mes de juliol un 10,8%, els preus moderen la seva tendència a l’alça, i s’han avançat segons indicador avançat d’IPC del mes d’agost una variació anual del 10,4 %, d’acord amb les dades de l’INE d’Espanya i quadre adjunt.

Segons l’INE, la moderació de l’IPC interanual fins al 10,4 es deu, principalment, a la baixada dels preus dels carburants i, en menor mesura, dels combustibles líquids.  No obstant això, a l’agost van pujar els preus de l’electricitat (que es troben en màxims des de l’entrada en vigor de l’excepció ibèrica), dels aliments, de la restauració i dels paquets turístics, entre d’altres.  De fet, en termes mensuals, els preus a l’agost van augmentar un 0,1%, incrementant-se la inflació subjacent va augmentar un 0,4%.

Convé recordar que la taxa anual de l’IPC ha descendit dues vegades aquest any: al febrer respecte al gener i a l’abril respecte al març, però  al proper mes ha continuat en una tendència alcista.

Davant d’aquesta situació, atesa la incertesa i els problemes existents en moltes empreses, cal tenir empatia i responsabilitat, especialment dels nostres governants, sense que arengar a mobilitzacions sota un únic prisma, i sense tenir en consideració l’altra part i la seva situació.

 

Juan Pedro Huertas González

Director Jurídic i de Relacions Laborals UPM

X