Blog
Oct 29

Incorporem l’orientació professional

consorci-per-la-formacio-continua

Dins el marc dels Programes Mixtos d’Orientació i Formació promoguts pel Consoci de Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya, la UPM incorpora l’orientació, una eina innovadora que la nostra Patronal és una de les impulsores principals al nostre territori dins l’àmbit laboral i de formació. Així doncs, el metall català incorpora un equip de psicologia i pedagogia per acompanyar a les persones per trobar el camí més adequat tenint en compte les seves aptituds, coneixements i, sobretot, amb l’objectiu d’arribar a aquell terreny on el treballador i l’empresa conviuen i poden optimitzar el seu servei i resultat final.

D’aquesta manera, l’orientació va dirigida a dos perfils ben diferenciats. L’orientació va destinada en primer lloc i majoritàriament a persones treballadores en actiu, on se’ls acompanya a realitzar les seves competències i activitats per tal de que puguin millorar el desenvolupament de les seves tasques diàries, tot dirigint-los cap a una optimització de coneixements, o bé acreditar la seva experiència laboral en competències professionals. Per altra banda, també acompanyem a les persones que es troben en situació d’atur, una oportunitat.

Una de les eines més importants per tot aquest procés és el mecanisme de les Competències. Aquestes són un conjunt de tècniques, destreses, capacitats, habilitats, aptituds que qualsevol persona va adquirint al llarg de la seva vida fent qualsevol activitat (lúdica, esportiva, associativa, formativa, laboral, familiar, etc.). Per exemple: fent un curs de monitor/a de lleure es poden adquirir coneixements de disseny d’activitats educatives, jugant a bàsquet es pot desenvolupar la capacitat de treball en equip; o la competència d’organització preparant un viatge, etc.

Així doncs, del procés d’escollir, combinar i posar en joc les competències més adequades depèn que, en l’activitat que facis, l’execució sigui més o menys adient. Aquestes es poden dividir en competències tècniques, de base o transversals. L’equip de la UPM t’ajuda a cercar-les i que tinguis clar quin és el teu capital competencial: quines competències has anata dquirint al llarg de la teva vida, i quines àrees hauries de desenvolupar per poder treballar del que vols, ja sigui perquè pots millorar-les o perquè encara no les has adquirit).

 

Coneix l’equip!

L’orientació pot ser virtual o presencial, des de Manresa i Barcelona. L’equip el lideren dues dones: Judit Puigdellívol, pedagoga i experta en psicopedagogia; i l’Emma Rafart, psicòloga. Puigdellívol destaca que és important “reflexionar i poder, un mateix, identificar-se en aquell àmbit laboral on està”. 

Judit Puigdellívol, pedagoga UPM

A més, també destaca el “canvi de paradigma que ha d’haver en l’orientació on, també és important, centrar-se en aquells que ja estan treballant però podrien realizar-se i aportar més en un altre àmbit”. Així doncs, demana que l’orientació no s’identifiqui com “un perill sinó com una oportunitat d’anar a més”. En paral·lel, Rafart explica que el primer que fan és “identificar la persona que arriba per ajustar la intervención de forma personalitzada i marcar les pautes a seguir”. Amb aquest treball ‘a mida’, l’orientació es pot dividir en sessions setmanals o quinzenals de trenta minuts a una hora i mitja cadascuna, i que poden allargar-se fins als dos mesos.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA’NS A ORIENTACIO@UPM.ORG

X