Blog
Jun 25

Tot el que has de saber del passaport Covid-19

El Parlament Europeu i el Consell sobre el Reglament que regeix el Certificat Covid Digital de la Unió Europea, conegut com a ‘passaport covid’, han arribat a un acord polític provisional per a la posada en marxa d’aquest document. La Comissió Europea ha comunicat que entrarà en vigor el proper 1 de juliol.

Després de l’acord, totes les institucions de la UE han deixat clar que aquest certificat no havia de ser entès com un document de viatge o passaport que atorgui drets en matèria de lliure circulació entre altres raons, sinó d’un certificat amb informació mèdica bàsica per facilitar els desplaçaments.
No obstant, la Comissió Europea ha anunciat que els Estats membre s’han d’abstenir d’imposar restriccions de viatge addicionals als titulars d’un certificat Covid digital de la UE, llevat que siguin necessàries i proporcionades per a preservar la salut pública. Unes mesures que, a més, si es fixen hauran de ser en funció del que estableixi el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Com serà el certificat o passaport?

– Informarà sobre si el seu propietari ha estat vacunat, té una PCR negativa o té anticossos perquè ha passat la malaltia.
– Estarà disponible en format digital i en paper, segons l’elecció dels destinataris, i afegirà un codi QR signat digitalment.
– Serà gratuït, s’obtindrà fàcilment i també estarà disponible per a les persones vacunades abans que entri en vigor el Reglament del ertificat digital.

INFORMACIÓ UE

Consultes o més informació detallada a info@upm.org

X