En l'enquesta del mes de juny, preguntàvem als nostres socis i sòcies si han aplicat objectius de sostenibilitat ambiental a la seva estratègia empresarial. I els resultats són els següents:
- Sí, amb el propòsit de cobrir les exigències del marc normatiu. (67%)
- Sí, per complir les exigències del marc normatiu i superar-les. (33%)
(Ningú ha contestat amb un no)
---
De la darrera enquesta realitzada per part de la UPM a empreses del metall es dedueix l’alta conscienciació del metall català sobre la importància d’incorporar a l’estratègia de desenvolupament de les companyies els objectius de ser més sostenible des del punt de vista ambiental.
No obstant això, la major part de les empreses del sector ha incorporat plans d’acció i mesures ambientals per cobrir les exigències normatives. Així ho declara el 67% de les empreses consultades. Mentre que el 33% restant s’ha marcat com a propòsit anar més enllà de les exigències del marc normatiu en matèria de sostenibilitat ambiental.
S’ha de dir que entre les empreses que disposen d’un full de ruta ambiciós per aconseguir ser més sostenibles destaquen les de gran dimensió. En aquest col·lectiu cada vegada hi ha més empreses del sector amb plans que persegueixen les zero emissions, anys abans del que ha marcat Brussel·les i, fins i tot amb objectius de ser “Net Positives”
En aquest sentit, un estudi recent de la consultora McKinsey posa en relleu que perseguir objectius de responsabilitat ambiental, social i de governança es veu, clarament, com una oportunitat de creixement empresarial, sobretot entre les grans empreses.
Sens dubte, un desafiament crucial pel metall és que les companyies més petites incorporin l’abans possibles objectius exigents de sostenibilitat ambiental i desenvolupin els plans necessaris per assolir-los. No fer-ho constitueix una amenaça important pel sector.
FONT: CEAM, McKinsey, UPM