La segona jornada d'aquest dimecres 19 d'abril des de l'Advanced Factories i l'Advanced Machine Tools ha servit per posar de relleu la importància de la formació, però també conèixer de primera mà el talent de les nostres empreses associades, presents en aquest saló de referència de la Indústria 4.0. Un dels exemples que hem pogut palpar és el de Mitsubishi, però també Canaletas, líders en fonts d'aigua i que ens proveeix l'stand de la nostra patronal.

En paral·lel, també hem celebrat dues jornades pròpies des del nostre stand, compartit amb el Centre de Formació Pràctica Lacetània. En el dia d'avui, hem parlat de "La formació obligatòria del sector metal·lúrgic: TPM i TPC; a càrrec de Sandra Artigas, Directora de Formació i Projectes de la UPM. I, posteriorment de la "Formació i serveis avançat per a la indústria"; a càrrec de Marc Clotet, Secretari Tècnic de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.
No et pots perdre el que tenim demà preparat!
Us recordem que demà dijous serem al FACTORY INNOVATION THEATRE de l'Advanced Factories juntament amb ITEMSA, partner de la UPM, per presentar APPRODUCTIVITY d'11h a 11:15h. Posteriorment, us esperem al nostre stand per intercanviar impressions i veure en directe el simulador que David Calvo i Albert Calvo d'ITEMSA ens exposaran.
Per què és tan important la indústria 4.0?
La indústria 4.0 és un terme que va ser utilitzat per primera vegada a Alemanya i que descriu una organització dels processos de producció basada en la tecnologia i en dispositius que es comuniquen entre ells de manera autònoma al llarg de la cadena de valor. Aquest fenomen representa un canvi tan gran que també s'anomena com la quarta revolució industrial. En aquesta nova etapa, els sensors, les màquines, els components i els sistemes informàtics estarien connectats al llarg de la cadena de valor, més enllà dels límits de les empreses individuals. Aquests sistemes connectats podrien interactuar entre ells usant protocols estàndard basats en Internet i analitzar les dades per preveure errors, configurar-se ells mateixos i adaptar-se a possibles canvis. Així doncs, les tecnologies digitals permeten la vinculació del món físic (dispositius, materials, productes, maquinària i instal·lacions) amb el digital (sistemes).