933 18 08 28

FES-TE SOCI

Juan Manuel Solano, director de recursos humans de Gestamp: "Personalment crec que l'electrificació és una etapa més, no el final"

Comencem l'any dedicant l'entrevista a Juan Manuel Solano, director de recursos humans de la divisió Europa Sud de Gestamp des de l'any 2005. Però el recorregut fins arribar aquí ha estat una suma d'experiències i coneixements professionals que l'han portat a conèixer el sector de l'automoció i del metall amb una mirada 360.

Dècades d'experiència que es resumeixen en...

El meu recorregut professional sempre ha estat lligat a la indústria. La meva primera experiència professional “seria” va ser el 1982, després de tornar del servei militar, a l'empresa Ausonia com a operari de producció a la planta de Montornès del Vallès. Treballava al torn de nit mentre el compaginava amb els meus estudis de Magisteri a la universitat. A Ausonia vaig tenir l'oportunitat de treballar a diferents departaments com el de qualitat, oficina de producció i finalment en recursos humans, on vaig ocupar el lloc de cap de personal de la mà del recordat Miguel Angel Vidal i amb la inestimable ajuda d'Eduardo Sanz. Estant allà vaig completar la meva formació amb el Màster en Dret del Treball, en què vaig tenir la sort de tenir de professor l'incombustible Rafael Ortiz, aleshores director general de Treball de la Generalitat, i amb qui m'he anat trobant al llarg de la meva trajectòria laboral.

El 1995 vaig canviar a Indústries Giró (líders mundials en la confecció de malla teixida, les típiques bosses de patates i taronges), on vaig entrar per desenvolupar la recent creada funció de direcció de recursos humans. Després de quatre anys va sorgir l'oportunitat d'incorporar-me a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya com a cap de relacions laborals, amb José Luís Portabales, on vaig poder aprendre molt dels “recovecs” de les relacions laborals i del desenvolupament de la funció de recursos humans a profunditat.

gestamp

Finalment, vaig arribar al sector de l'automoció dos anys després de la mà de l'empresa Valeo, on m'incorporo com a director de recursos humans de la planta de cablejats que la multinacional francesa tenia a Abrera. Com a conseqüència duna deslocalització de la producció, la planta va haver de tancar dos anys més tard. D'aquella època en tinc una anècdota, ara divertida, durant el procés de negociació de l'ERO extintiu. Un grup de persones, principalment directius i comandaments intermedis vam estar, “retinguts” contra la nostra voluntat més de 16 hores a la planta. Després d'una llarga nit i en finalitzar la tancada, el president del comitè d'empresa es va acostar i va comentar amb certa retranca: “Som al mes de juliol, fa molta calor i s'han desinflat les rodes els cotxes dels que estàveu a dins, menys les rodes del teu”.

La meva etapa professional a Valeo va durar dos anys més, en aquest cas a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda compaginant la direcció de recursos humans de la planta amb la coordinació nacional de recursos humans del Grup a Espanya, cosa que va ser una gran experiència professional per aprendre a l'àmbit de la gestió.

Finalment, vaig arribar a GESTAMP el maig de 2005 com a director de recursos humans del que aleshores era la divisió Metalbages. El projecte em va captivar des del principi, aquí he viscut les grans crisis de l'automòbil, però també el creixement del Grup, que actualment és a 24 països i té més de 43.000 empleats a tot el món. He participat en la definició i desenvolupament dels KPI de la funció de recursos humans, en tots els projectes corporatius que s'han anat desplegant a les diferents països i divisions del Grup, en processos de Joint Venture, plantes Greenfield (construcció des de zero), la “travessia” del còvid i la crisi dels semiconductors.

Gestamp  és un referent dels fabricants de components de vehicles. Com ha viscut els darrers anys aquests canvis que ara citava i, especialment, quina valoració fa del 2023?

La multinacional Gestamp està especialitzada en el disseny, el desenvolupament i la fabricació de components metàl·lics d'alta enginyeria per als principals fabricants de vehicles. Desenvolupa productes amb un disseny innovador per produir vehicles més segurs i lleugers, que ofereixen menys consum d'energia i menys impacte ambiental. Els seus productes cobreixen les àrees de carrosseria, xassís i mecanismes.

En 26 anys, ha tingut un creixement exponencial, ja sigui per adquisicions d'empreses o grups industrials, com per projectes de creació i construcció de fàbriques des de zero (el que anomenem Greenfield) o ampliacions de plantes de producció ja existents (Brownfield), així com Joint Ventures, però sempre acompanyant els nostres clients per poder oferir el millor servei i convertir-nos en el vostre partner de confiança. Actualment treballem per als principals fabricants d'automòbils a 24 països més de 100 plantes de producció i 13 centres de R+D.

Des de la crisi de la covid, fa anys que paraules com incertesa són les que més s'utilitzen a l'hora de parlar de la indústria d'automoció. Aquesta incertesa és deguda a la situació del mercat, ruptures de la cadena de subministrament, accessibilitat a les primeres matèries i l'energia. Gestamp ha flexibilitzat els processos i cicles de producció per poder adaptar-se als reptes del context ia les variacions del mercat i les necessitats dels seus clients.

El sector metal·lúrgic creu que passa per una bona salut a Catalunya i al conjunt d'Espanya?

El sector ha hagut d'afrontar aquests darrers anys increments de preus de l'energia i pujades de l'IPC que han causat problemes a moltes empreses en no poder o voler repercutir l'increment de costos al client final, però el sector ha demostrat que gaudeix de bona salut a Catalunya. Les polítiques europees sempre influiran en la legislació local en haver d'adaptar les directives a la nostra realitat. En un primer moment poden generar un cert rebuig, però, per exemple, la Llei del Tabac també va causar el mateix efecte i ara a ningú se li acudeix fumar en un despatx o en una sala de reunions.

Precisament, el creixement de Gestamp passa perquè una tercera part del seu negoci sigui a Àsia com a pol de creixement. Tan interessant és el mercat asiàtic?

Gestamp té presència a la Xina, l'Índia, el Japó i Corea des de fa anys acompanyant els seus clients a Àsia. El sector de l'automoció té un alt potencial de creixement al mercat asiàtic gràcies a la penetració i producció del vehicle elèctric a països com la Xina. Gestamp treballa a la Xina en el desenvolupament i la fabricació de components per al vehicle elèctric tant per a fabricants occidentals com locals. També a l'Índia l'evolució del sector d'automoció és optimista on la penetració del vehicle entre la població creix molt i la indústria d'automoció i components experimenta creixement.

Com influeix la transició energètica als components de vehicles i quins són els aspectes que més ens poden sorprendre o canviar amb el paradigma de l'electrificació?

Personalment, crec que l'electrificació és una etapa més, no és el final. La mobilitat està patint una revolució tecnològica en què tots els fabricants estan invertint per trobar la millor solució a qualsevol forma de mobilitat. El que és una realitat és que tots els grans fabricants disposaran de models elèctrics en més o menys mesura i en la majoria dels segments. Però la transició a la mobilitat elèctrica té, a més dels reptes tecnològics a què ens enfrontem les empreses del sector com l'estructura del cotxe, la bateria, etc., el repte de desenvolupar infraestructures associades a la mobilitat elèctrica tant privada com pública que garanteixin la càrrega de la bateria.

Un dels darrers acords que ha tingut ha estat amb la britànica Tata per reduir l'empremta de carboni. Creieu que, precisament, el sector de l'automoció és un dels més compromesos en aquesta matèria des dels departaments d'R+D?

La sostenibilitat constitueix un dels eixos estratègics de Gestamp des dels seus inicis com a empresa. A través del disseny, desenvolupament i fabricació de peces per a vehicles, Gestamp manté el seu compromís a contribuir a la producció de cotxes cada cop més segurs per a les persones, en vetllar per la protecció dels passatgers i vianants, i més lleugers per al medi ambient, en reduir les emissions de CO2. Gestamp va adquirir Hardtech, líder en tecnologia en estampació (Moldes) en calent, una tecnologia de producció que fa que l'acer, escalfat a més de 900 graus adquireixi més resistència a menor pes i així ser més segurs i sostenibles.

Però Gestamp no només està compromès amb la sostenibilitat en el producte, també en com produïm i per això a través del nostre pla d'ESG, hem definit les accions que ens permetran ser neutrals el 2050. Entre elles hi ha les accions per a la descarbonització de la nostra cadena de subministrament , principalment les nostres matèries primeres com l'acer. A Gestamp hem apostat per l'economia circular i col·laborem amb les principals acereres per desenvolupar solucions de primeres matèries baixes en emissions i així col·laborar a la reducció de la petjada de carboni de l'automòbil.

Els nostres 13 centres de R+D repartits pel món treballen contínuament en la recerca de nous materials sostenibles i que causin el menor impacte a la petjada de carboni. Assenyalar que un dels centres més importants de R+D que té Gestamp és aquí a la província de Barcelona.

Finalment, ens pot donar una conclusió de com ha viscut aquests anys de la mà de la UPM i per què cal tenir una patronal forta que defensi els interessos de totes les empreses?

Aquests anys a la UPM han estat convulsos, he conegut quatre presidents, dos seus i dos assessors. He conegut empresaris que m'han aportat visions diferents, les territorials i els companys de la funció de recursos humans. Tot i els moments de tensió, sempre s'ha vetllat pels interessos de les empreses, i amb més o menys èxit, sempre amb honestedat. Tenir una patronal forta, que defensi les empreses és important. Una part vital d'aquesta defensa és a través de la negociació col·lectiva amb sindicats, i és bàsic establir una comunicació fluida amb els seus representants per generar confiança, que és la base de qualsevol negociació.

 

Desa
Preferències de l'usuari de les cookies
Fem servir cookies per garantir-vos la millor experiència al nostre lloc web. Si rebutgeu l'ús de cookies, és possible que aquest lloc web no funcioni com s'esperava.
Acceptar-ho tot
Rebutja-ho tot
Llegir més
Essential
Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni correctament. No les podeu desactivar.
Google Recaptcha
Acceptar